donderdag 9 oktober 2014

Tricot jurkje *roos 5011*

Heerlijk jurkje voor Jade gemaakt. Ik gebruikte het patroon van Roos 5011, maar maakte hem flink smaller. Ik vind het mooier dat hij aangesloten zit. Ook maakte ik de bovenpasjes wat langer en daardoor is het toch weer een heel eigen jurkje geworden. Lekker eigenwijs voor mijn eigenwijze mop!

Ik heb de mouwen vandaag nog een flink stuk smaller gemaakt (mede door lieve meedenkende blog-lezers en collega-naaisters ;-)) Mevrouwtje had helemaal geen zin meer om op de foto te gaan, maar ze heeft zich er doorheen geslagen.

Best balen dat zo'n patroon voor geen meter klopt. Alles is te wijd en te kort.. en mijn meisje is heus niet té smal en te lang haha! (toch blijf ik er naar grijpen om het overslagje...)
Maar het is weer gelukt en het is een heerlijke schooljurk geworden!

Liefs Els

11 opmerkingen:

 1. Erg leuk, alleen de mouw misschien iets te wijd. Liep ik ook de eerste keer tegenaan, heb toen een strakke mouw gevonden van een t/shirt die er helemaal mooi inpast. Als je deze mouw ook wil laat het mij dan even weten dan teken ik hem even voor je over. wimenelsa@kpnplanet.nl
  Is positief bedoeld, hoor, het blijft een leuk jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Elsa, dank voor je berichtje! Nou, die mouwen zijn inderdaad veel te wijd. Het er al flink stuk afgehaald, maar is zeker nog aan de ruime kant. Ik ga er zeker nog wat afhalen en de volgende keer ook een andere mouw gebruiken (ben een beetje hardleers, want ik loop er steeds tegenaan ;-))

   Verwijderen
  2. Ha Els,

   Ik snap het helemaal, ik heb daar ook wel last van. Ik ben ook een beetje van.......gemak dient de mens en heb dan niet altijd zin om iets passends er bij te zoeken. Ik heb ook altijd iets van 'vlug klaar'. Terwijl als ik er iets meer tijd insteekt het resultaat veel meer naar mijn zin is. Groeten!

   Verwijderen
 2. wat een leuke jurk. De kleuren staan haar prachtig, en inderdaad het moet niet te wijd zijn, dit staat pittiger. Het zal wel heel lekker dragen
  groetjes sarina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk! leuke kleurencombinatie!
  Mouwen loopt ik ook vaak tegenaan...
  Groetjes
  Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Balen is dat, he?! Ik heb er nog maar een eind afgehaald.. het is nu een stuk beter!

   Verwijderen
 4. Nog een vraagje...dat rode randje, is dat rekbaar/elastisch?
  Groetjes
  Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, klopt... elastisch biaisband heb ik gebruikt. groetjes Els

   Verwijderen
 5. Leuk jurkje geworden! Ik heb hem ook al zoveel gemaakt en idd met een andere mouw maak ik hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk geworden weer meis! X Dagmar

  BeantwoordenVerwijderen